top of page

belgian doodles

THE AUSTRALIAN LABRADOODLE

Vacht

In de vacht van de Australian Labradoodle worden twee types onderscheiden:

de 'krullende vacht' (ook wolvacht genoemd) en de 'fleece vacht' die al dan niet licht krullend kan zijn. In dat laatste geval spreken we over een 'curly of wavy fleece vacht'.
 

Kenmerkend voor deze vachttypes is dat er geen ondervacht aanwezig is en dat ze geen rui kennen. Een Australian Labradoodle verliest dus geen haar. Uiteraard zullen tijdens het borstelen en erna wel dode haren uit de vacht vallen, net zoals dat bij ons mensen het geval is.
 

Wanneer een pup zijn puppyvacht omruilt voor een volwassen vacht (rond de leeftijd van 10 maanden) kan er ook flink wat verklitting optreden. Dit is een vervelende periode tijdens dewelke extra geborsteld moet worden en het eigenlijk aangeraden is om de vacht eens extra kort te laten knippen.
 

 

 

MOGELIJKE VACHTKLEUREN ZIJN:

wit, crème, abrikoos, caramel, rood, chocolade, zwart, parchment, sable, phantom, silver, lavendel...

Een trimbeurt kost

 gemiddeld 70 tot 100€.

Een Australian Labradoodle heeft min. 2 trimbeurten per jaar nodig.

De Australian Labradoodle is een langharige hond. Zijn vacht groeit gemiddeld 1cm per maand en vraagt dus wel heel wat onderhoud. Afhankelijk van de levensstijl die uw hond erop nahoudt, zal een grondige borstelbeurt één of meermaals per week geen overbodige luxe zijn. De vacht van een hond die vaak nat en vuil wordt, vergt een intensievere verzorging . Ook de lengte van de vacht zal ervoor zorgen dat er al dan niet sneller verklitting optreedt.

 

Het onderhoud van de vacht mag niet onderschat worden. Het is voor het welzijn van de hond belangrijk dat zijn vacht klitvrij en gezond blijft. Gelukkig hebben professionele hondentrimmers steeds meer ervaring met de verzorging en snit van de Labradoodle. Anderzijds worden er door een aantal trimmers ook korte cursussen aangeboden om u te leren de vacht van uw hond zelf te verzorgen. Dit vraagt enige vaardigheid en oefening maar kan op termijn erg handig zijn.

een allergievriendelijke vacht

Mensen met allergische klachten blijken doorgaans geen last te hebben van de vacht van de Australian Labradoodle. Dit is echter geen vaste regel. 'Vacht' is maar één gegeven, ook elementen zoals speeksel en huidschilfers kunnen bij allergie een rol spelen. Het is dan ook aangewezen om mogelijke reacties te gaan uittesten alvorens een pup in huis te nemen.
 

KLEUREN

bottom of page