top of page

THE AUSTRALIAN LABRADOODLE

belgian doodles

De Australian Labradoodle is een sociale en vrolijke familiehond. Hij is erg mensgericht en vertoeft dan ook graag in het gezelschap van volwassenen maar zeker ook van kinderen.

De Australian Labradoodle heeft nood aan gezelschap. Net zoals elke hond moet hij leren om een aantal uren per dag alleen te blijven maar hij is niet geschikt om structureel veel alleen te zijn of buiten te leven.

 

Met de Labradoodle haal je een intelligente hond in huis die makkelijk op te leiden is. Anderzijds moet deze intelligentie gekanaliseerd worden, zoniet kan je een vervelende huisgenoot krijgen. Een goede training en opvoeding zijn daarom ook noodzakelijk. Zowel zijn intelligentie als zijn zachte, mensgerichte aard, zorgen ervoor dat hij vaak als therapie- of hulphond ingezet kan worden en een bijzondere rol kan spelen in het leven van mensen met allerlei problematiek.

De Labradoodle beschikt over een atletische lichaamsbouw en een flinke dosis energie. Doorgaans is hij rustig in huis maar dit kan alleen indien hij ook de nodige lichaamsbeweging en mentale stimuli krijgt. Deze hond heeft nood aan een baasje dat hiervoor dagelijks de tijd neemt. Van een paar rondjes om het huis wordt hij niet gelukkig. Wie er een actief leven op nahoudt, zal in deze viervoeter een enthousiaste partner vinden.

"Mijn hond kan goed alleen zijn, hij is eraan gewend, hij slaapt dan".
Als een hond alleen gelaten wordt, heeft hij geen opties en mag je hem toewensen dat hij de tijd kan wegslapen. Voor een hond is er geen afleiding door internet, televisie, telefoon... Hij is afhankelijk van wat u hem aanbiedt.
Een hond is een intelligent, gevoelig en sociaal wezen, geef invulling aan zijn noden, geef hem het leven dat hij verdient.

 

U bent als volwassene de baas van uw hond, niet uw kind.

Voed niet alleen uw hond op maar breng ook uw kinderen respect voor de hond bij. Houd in gedachten dat honden kinderen tot 10 jaar als hun gelijken beschouwen en in geval van conflict vanuit die optiek zullen reageren. Ook het geduld van een hond kent grenzen. Vermijd conflicten door alle partijen correct met mekaar te leren omgaan.

 

Lichaam en geest gaan samen.

Dit geldt ook voor honden. Een gelukkige hond krijgt niet alleen voldoende beweging maar ook voldoende mentale prikkels en leeft binnen een warme sociale structuur waarin zijn plaats duidelijk is en gerespecteerd wordt. 


Een gelukkige hond = een evenwichtige hond = een fijne levensgezel.

 

IMG_0268.JPG

 

WIST JE DAT....

...Australian Labradoodles afstammen van jachthonden en daardoor vaak over een goed ontwikkeld jachtinstinct beschikken? 

bottom of page